е любим летен десерт за малки и големи. Не е

...
е любим летен десерт за малки и големи. Не е
Коментари Харесай

Рецепта за сорбе само с две съставки

е обичан летен десерт за дребни и огромни. Не е мъчно да си го създадем, изключително в този момент, когато плодовете зреят в цялостно многообразие. Тук ще ви представим най-лесната рецепта за, единствено с две съставки и с помощта единствено на блендер или кухненски робот.

За да се получи всяко, има две нужни условия - плодовете да са замразени, а не пресни, и захарта да е в течно положение - или на авансово подготвен захарен сироп, или, както е в този случай - в кондензирано мляко. Ако не сте фенове на млечните артикули, пробвайте със типичен заварен захарен сироп. Пригответе го, охладете го и продължете с плодовете и блендирането.

Обикновен захарен сироп, рецепта

Пропорциите са 1:1 - захар:вода или 1:2 - захар:вода - зависи какъв брой сладко предпочитате. Слага се в подобаващ съд вода да заври. Когато заври " в ключ ", се изсипва захарта и започваме на бъркаме. Междувременно понижаваме котлона и би трябвало да получим врене вид " къкрене ". Захарта се разтапя, оставяме още 3-4 минути и махаме от котлона. Когато се охлади (но не изцяло, би трябвало да е топъл), може да прелеем в шише, с цел да си имаме подготвен за различен път.

Обикновен захарен сироп е добре да имаме и за други цели - сиропиране на сладкиши, за домашни коктейли и за сладолед.

За малиново с кондензирано мляко пропорциите са:

3 купички, ок. 390 гр. замразени малини
1/4 купичка, ок. 70 мл. кондензирано мляко

Смесваме съставките в блендер или кухненски робот и разрушаваме, до момента в който сместа стане изцяло гладка и кремообразна. Слагаме готовото в подобаващ съд, може и непосредствено в подобен за сервиране и държим в хладилника най-малко 4 часа да стегне изцяло.



Не забравяйте да замразявате плодове в сезона им тъкмо с тази цел - за домашно или за. Не се опасявайте да експериментирате с разнообразни плодове и комбинации, пропорции. Може да слагате бяло вино или ликьор, билки като мента, лимонови корички, какао. Дори и да не се получи каквото сте очаквали, отново ще е студено, вкусно, потребно, тъй като е приготвено вкъщи и то с въодушевление за летни импровизации.


Източник на рецептата: www.biggerbolderbaking.com
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР