е едно от най-големите и очаквани събития за пазаруване през

...
е едно от най-големите и очаквани събития за пазаруване през
Коментари Харесай

Над 40% от българите ще пазаруват на Черен петък

е едно от най-големите и предстоящи събития за извършване на покупки през годината. Тази година в деня на огромните понижения се чака да пазарят над 40% от българските консуматори, като те ще похарчат приблизително към 300 лева на човек, сочи изследване на Асоциацията за отбрана на потребителите. Най-търсените артикули тази година ще бъдат облеклата, следвани от електрониката и обувките.

На този ден обаче потребителите би трябвало да внимават, защото не всички отстъпки са действителни. Те би трябвало да наблюдават от по-рано цените на продуктите, които желаят да закупят и да създадат съпоставяне в другите магазини, както и да бъдат извънредно деликатни при тегленето на потребителски заеми.

От Асоциацията за отбрана на потребителите предлагат да спазвате следните стъпки при извършване на покупки на "Черния петък ":

1. Пазарувайте от онлайн магазин, който познавате или сте проучили

В адреса на линка би трябвало да има S (https), както и катинарче, което е знак за сигурност. Ако се окаже, че сте пазарували от неточен търговец, оспорете заплащането пред банката. По-добре е да го извършите документално, с цел да получите и формален отговор. Имайте поради, че за тази процедура банката може да начисли такса.

2. Не купувайте импулсивно - авансово

Решете какво ви е належащо или желаете, складирайте го във виртуалната си пазарска кошница и изчакайте деня с пониженията. Наистина ли бихте взели нещо, което не ви би трябвало, единствено тъй като написа "70% понижение "?

3. Сравнете цените на продуктите, които желаете да закупите

Щом набележите мечтаните артикули, обиколете магазините (или проверете в съответните сайтове) и вижте цените им преди пониженията. Сметнете дали оповестеното понижение е равно на обещания %.

4. Запознайте се с правата си за връщане на стоките

Имате 14 дни интервал за размисъл, в който може да върнете продукта си, платен онлайн. Това важи и в случай че сте го купили на "Черния петък ". След като върнете покупката, търговецът е задължен да ви възвърне заплатената сума в границите на други 14 дни.

5. Запознайте се с гаранцията на стоката, която желаете да закупите

Ако тв приемникът или хладилникът, купени на "Черния петък ", се повредят, имате право да поискате от продавача да ги ремонтира. Гаранцията на всяка стока, купена от търговец в Европейски Съюз, е до 2 години. Ако продуктът се скапе, би трябвало да се обърнете точно към продавача, който е длъжен да ви спомага и да го приведе в сходство с контракта за продажба в границите на 30 дни.

6. Проверете за скрити такси

Когато купувате дадена стока проверете да вземем за пример дали не би трябвало да платите в допълнение за валутен превод, за доставка, за пакетиране.

7. Уверете се, че стоките са безвредни

Това важи освен за материала, от който са направени детските играчки, само че и за вашите облекла или купата за храна на кучето.

8. Прочетете общите условия

Важно е да сте наясно със периода за доставка (обикновено поради "Черния петък " той е по-дълъг от нормалното), както и за изискванията за връщане на продукта, в случай че не ви хареса или си измененията решението....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР