Дюлята предпазва от вируси и е полезна за кожата. Въпреки

...
Дюлята предпазва от вируси и е полезна за кожата. Въпреки
Коментари Харесай

Дюлята е един от най-полезните плодове за здравето

Дюлята защищава от вируси и е потребна за кожата. Въпреки че доста хора обичат да я държат в стаята поради аромата й, тя е доста по-полезна, когато се яде.

В антични времена е била знак на изобилие, обич и благополучие.

Предпазва сърцето

Тя е богата на протеини, въглехидрати, диетични фибри, съдържа доста танини и пектин. Този плод има удобен резултат върху работата на храносмилателните органи, с помощта на танина и слузта. Дюлята съдържа малко калории, сол и мазнини, тъй че е превъзходен избор за всеки, който желае да контролира телесното тегло.

За бръчки и напукани устни

Народната медицина предлага семената от дюли за лице без бръчки и постоянно добре поддържани устни. Нарежете на ситно една чаена лъжичка семена от дюля, по-късно ги начукайте в хаванче и залейте с две чаени лъжички вряла вода. Сместа би трябвало да престои 10 минути и се нанася върху напуканите устни и места по лицето с изразени бръчки. За да се реализира най-хубав резултат, лечението би трябвало да бъде постоянна и продължителна.

Дюлята е богата на антиоксиданти, а също по този начин съдържа пектин, който понижава равнището на неприятния холестерол в кръвта. Ето за какво този плод е превъзходен за попречване на задръстване на кръвоносните съдове. Калият в дюлята понижава кръвното налягане, а витамин С, който се съдържа в дюлята, има удобен резултат върху здравето на сърцето.

Успокоява кашлицата

Сварената дюля работи удобно против инфектиране на стомаха и червата, а сокът е положително средство за облекчение на първите признаци на инфектиране на гърлото и сливиците. Чаят от цветове от дюля оказва помощ за усмиряване на кашлицата, а чаят от семената работи успокояващо, отстранява безсънието, както и неприятния мирис.

Вижте още: Домашна примес за мощен имунитет

Мармалад от дюли

От епохи французите вършат мармалад от дюли, който е отлична добавка към разнообразни типове меса. Той е превъзходен източник на сила и може да се приема като лек за възстановяване на храносмилането. Не се предлага за диабетици и хора със затлъстяване.

Дюлята защищава от вируси и укрепва имунитета.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР