Дясното италианско правителство обяви шестмесечно извънредно положение в страната, за

...
Дясното италианско правителство обяви шестмесечно извънредно положение в страната, за
Коментари Харесай

Италия въвежда извънредно положение заради мигрантите

Дясното италианско държавно управление разгласи шестмесечно изключително състояние в страната, с цел да се оправи с потока от мигранти, идващи на южния бряг на страната, заяви Асошиейтед прес.

Държавната телевизия заяви, че се чака да бъде назначен специфичен комисар. В рамките на мярката, утвърдена от премиера Джорджа Мелони и нейния кабинет, беше утвърдено и в началото финансиране в размер на 5 млн. евро.

В изказване след съвещанието на кабинета държавното управление съобщи, че изключителното състояние се смята за належащо " за незабавно осъществяване на изключителни ограничения за понижаване на пренаселеността " в претрупания подслон за мигранти на дребен италиански остров в Средиземно море. Необходими са също по този начин " нови структури, подобаващи както за заслон, по този начин и за обработка и репатриране на мигранти, които не извършват нужните условия, с цел да останат " в Италия, се прибавя в изказването, написа Българска телеграфна агенция.

По време на пандемията от КОВИД-19 ръководещите в Италия също постановиха изключително състояние, което разреши на кабинета да наложи с укази доста ограничения за справяне с бедствието, като краткотрайно заобиколи нормално дългия парламентарен развой.

" Нека бъдем ясни, това не взема решение казуса, чието решение е обвързвано с рационална и виновна интервенция на Европейския съюз ", съобщи министърът на гражданската отбрана и морската политика Нело Музумечи, представен от италианската осведомителна организация Анса. Правителството на Мелони, както и няколко други преди него, упорства, постоянно несполучливо, другите страни от Европейски Съюз да проявят повече взаимност.

Освен това държавното управление на Мелони реши през вчерашния ден да поддържа проектозакон, който постанова санкции от 10 до 60 хиляди евро на вандалите, които повреждат монументи или други културни обекти, с цел да се подкрепи заплащането на ремонтите и почистването. Законът беше подсилен от министъра на културата и се чака предлагането да бъде елементарно утвърдено от Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР