Дясната ръка на сръбския президент Александър Вучич и основен проводник

...
Дясната ръка на сръбския президент Александър Вучич и основен проводник
Коментари Харесай

Директорът на една от най-мощните структури в Сърбия: САЩ и ЕС поискаха главата ми

Дясната ръка на сръбския президент Александър Вучич и главен проводник на съветските ползи на Балканите, Александър Вулин, подаде оставка от поста шеф на една от най-мощните структури в Сърбия - Агенцията за сигурност и информация (БИА), съобщи БГНЕС от Белград.

На 11 юли тази година Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати (OFAC) глоби Вулин, изпълняващ извънредно значимата служба шеф на Агенцията за сигурност и информация на Сърбия.

„ Решението акцентира решимостта на Съединените щати да потърсят отговорност забърканите в корупционни покупко-продажби, които поддържат техните лични политически стратегии и персонални ползи за сметка на мира и стабилността на Западните Балкани. Тези корупционни покупко-продажби улесняват съветските злонамерени действия в Сърбия и района “, се споделя в изказването на формалния уеб страница на Министерството от месец юли.

Най-верният съдружник на Вучич съобщи, че „ Съединени американски щати и Европейски Съюз желаят главата му като авансово изискване да не постановат наказания на Сърбия ". " Аз не съм повода за изнудване и напън върху Сърбия и Сръбския свят, само че няма да разреша да бъда мотив за изнудване и напън върху Сърбия и сръбския свят. Ето за какво депозирам неотменимата си оставка от поста шеф на БИА ", се споделя в неговото изказване.

Вулин добави, че наложените му наказания са доказателство за неговата упорита битка за единството на сърбите.

" Но въвеждането на наказания против Сърбия, за които щеше да бъде употребявано управлението ми над БИА, ще бъде доказателство за моя нарцисизъм ", продължи той.

Днес шефът на БИА съобщи, че президентът на Сърбия Александър Вучич и Сърбия са изправени пред " закани и шантаж, които могат да се сравнят само с австро-унгарския ултиматум от 1914 година " и надлежно началото на Първата международна война.

" От нас се желае да признаем Косово, да напуснем Република Сърбия и да престанем да бъдем суверенна страна и нация, като наложим наказания на Руската федерация. " Ако се съгласим да го създадем, идващото искане ще бъде експулсирането на китайските вложения, безусловна софтуерна и икономическа взаимозависимост от Запада, както и продължение на политическата и териториалната дезинтеграция на Сърбия и приемане на западните полезности, в които няма място за обичайното семейство и нация и в последна сметка за обществена правдивост ", сподели Вулин в коментар след своята оставка.

Според шефът на БИА, първият индикатор за правилността на решението му ще бъдат " лицемерните изказвания на представителите на Съединени американски щати и Европейски Съюз ", в които, продължи той, " те ще се кълнат, че даже не са желали да постановат наказания на Сърбия ".

Вулин добави, че оставката му няма да промени политиката на Съединени американски щати и Европейски Съюз по отношение на Сърбия, само че " ще забави новите претенции и изнудвания ".

" Те не получиха наказания против Русия, не получиха сръбско признание на Косово, само че получиха една сръбска глава ". Отказвам да стана част от антируската и антисръбската нервност поради каквато и да е позиция, да престана да се грижа за Република Сърбия и нейното оцеляване и да престана да имам вяра в неизбежността на обединяването на сърбите и основаването на сръбски свят, отхвърлям да се откажа от политиката на боен неутралитет и приятелство с Русия и Китай ", сподели Вулин.

Според него това е дребна победа за Съединени американски щати и Европейски Съюз, само че и негова огромна победа, тъй като, както уточни, е потвърдил, че Сърбия и сръбският народ си заслужават всяка жертва.

" Моята жертва е дребна спрямо размера на светилищата, които пазя ", продължи той.

Вулин благодари на президента Вучич за опцията да " пази сърбите и Сърбия " и го помоли да " остане президент на всички сърби, последният свободен водач в Европа, за горделивост на цялата нация ".

" Надявам се, че на тези избори дружно ще се борим за свободна Сърбия ", заключи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР