Дясната ръка на Братя Галеви Апостол Чакалов-Тоци и още трима

...
Дясната ръка на Братя Галеви Апостол Чакалов-Тоци и още трима
Коментари Харесай

Дясната ръка на Братя Галеви - Тоци е осъден


Дясната ръка на Братя Галеви Апостол Чакалов-Тоци и още трима негови приятели бяха наказани единствено половин година откакто ги арестуваха при зрелищна акция в Дупница.

Окръжен съд – Кюстендил наложи санкции на трима мъже и една жена, привлечени като обвинени за изнудване. Потърпевшите, поданици на общините Дупница и Бобов дол, са били заплашвани с принуждение или ликвидиране.

Престъпленията са осъществени за времето от месец юни 2021 година до 13 февруари 2022 година, когато групата бе задържана при зрелищна акция в Дупница. 

Делото бе импортирано със съглашение, реализирано сред прокуратурата и отбраната на обвинените, преразпределено от Специализирания углавен съд, след закриването му на Окръжен съд – Кюстендил.

Съдът, под председателството на арбитър Пенка Братанова предложи на страните увеличение размера на препоръчаните санкции на двама от подсъдимите: във връзка с Мартин Гаврилов, обвинен за 10 закононарушения – наказването „ отнемане от независимост “, от условно да бъде променено в дейно, за период от 9 месеца, при първичен „ общ “ режим; във връзка с Апостол Чакалов-Тоци, съглашението предвиждаше наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, с 3 – годишен изпитателен период, като съдът предложи да се удължи изпитателния период, от 3 на 4 години. Тоци е наказан да заплати и „ санкция “ в размер на 3 000 лева След съвещания, страните одобриха препоръчаните от съда промени.

По отношение на обвинените Денис Лазаров, неосъждан, на 22 години  и майка му Лилия, неосъждана, на 46 години, съдът утвърди препоръчаните със съглашението санкции от по 1 година и 6 месеца „ отнемане от независимост “, осъществяването на които се отсрочва за изпитателен период от по 3 години.

Съдът приспада времето, през което обвинените са били с ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ и „ Домашен арест “, като два дни домакински арест се броят за един ден отнемане от независимост.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е дефинитивно.

Престъпленията, за които групата получи присъди са били осъществени по отношение на лица, получили заеми от компания за бързи заеми на Тоци. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР