Дясната коалиция Демократична България“ е готова да си партнира с

...
Дясната коалиция Демократична България“ е готова да си партнира с
Коментари Харесай

Десните в София ще се съюзяват, но след изборите

Дясната коалиция „ Демократична България “ е подготвена да си партнира с представителите на гражданската организация „ Спаси София “, само че това би могло да се случи едвам след локалните избори и сформирането на идващия общински съвет. Това стана ясно от думи на съпредседателя на „ Демократична България “ и водач на „ Да, България “ Христо Иванов при представянето на техния претендент за кмет на София. " Спаси София " не са наши съперници, техен избор е да се конкурираме на идния избор. В течение на 6 месеца бяха извършени 8 срещи със „ Спаси София “, като всички без една бяха по наша самодейност. Обсъждахме всевъзможни благоприятни условия, като на господин Бонев (кандидата за кмет на „ Спаси София “ Борис Бонев - б.р.) бе препоръчано даже да бъде излъчен като кандидат-кмет на " Демократична България ". Те отхвърлиха всичко с мотив, че не желаят да имат нищо общо с партии. Желаем им триумф и се надяваме мъдростта да спечелва и да намерим начин да преодолеем разделянето. Нашата ръка за взаимоотношение е отворена ”, разяснява Иванов.

От името на „ Демократична България “ на кметските избори в София ще се яви проектант Борислав Игнатов, който от три години е ръководител на Камарата на архитектите в България. От обединението публично оповестиха още, че лидер на листата с общински съветници ще е досегашният арбитър Методи Лалов, който при започване на септември ще напусне правосъдната система. Останалите претенденти на обединяването в столицата ще станат известни също през септември, като крайният период за вписване на листите в ЦИК е 24 септември.

 

ПЛАТФОРМА

Ако бъде определен, Игнатов даде обещание да вкара повсеместни електронни услуги в столичната администрация още в първата година от мандата си. Той разясни, че в най-кратки периоди столичани ще могат да подават през телефона си всевъзможни типове заявки до централната и районната администрация. Обеща да вкара бистрота на обществените разноски и на всички типове публични поръчки и процедури за избор на реализатори. Каза още, че ще усили средствата за изкупуване на частни терени, планувани за озеленяване, като задачата ще е те да бъдат непокътнати от застрояване. „ Реших да се кандидатирам за кмет, тъй като като проектант от досегашната си работа с администрацията в града разбрах, че с тези темпове, които има в този момент, ще отнеме няколко хиляди години администрацията да понижи личната си тежест и да стане комфортна за жителите “, разяснява Игнатов. 

 

ОЧАКВАНИЯ

От " Демократична България " считат, че с издигането на Игнатов обединението им има шансове за балотаж, тъй като е " единствена опция на Йорданка Фандъкова, която ръководи столицата към този момент 10 години, и на Мая Манолова, която няма по какъв начин да се дистанцира от Българска социалистическа партия ". Христо Иванов обърна внимание, че като омбудсман Манолова нито един път не се е изказала против дейностите на прокуратурата и против корупцията в общината. Лидерът на ДСБ и съпредседател на " Демократична България " Атанас Атанасов предвижда, че демократичната общественост в София няма да не помни, че Манолова четири пъти е била избирана за народен представител от някогашната комунистическа партия, и няма да гласоподава за нея.  " Корупционният модел на ръководство на Борисовата страна стартира от София и отсам би трябвало да стартира неговото разграждан ", съобщи той.  

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР