Дясна политическа алтернатива за регистрация и участие на местните избори

...
Дясна политическа алтернатива за регистрация и участие на местните избори
Коментари Харесай

Сула: ПП-ДБ са завършена модерна левица. Цепи се не десницата, а левицата

Дясна политическа опция за регистрация и присъединяване на локалните избори в София ще бъде оповестена през днешния ден от гражданската самодейност, издигнала кандидатурата на проф. Вили Лилков за кмет на София.

Беше належащо да се издигне тази кандидатура, защото  цялата политическа картина в последно време стартира да наподобява все по-нездрава . С всички тези сметки за съдружаване, за коалиране, сливане надалеч отвън идеологията, надалеч отвън политиката. Все пак  някаква достоверност, някакво възпитание би трябвало да се върне . В политиката има ляво, има си дясно. Това съобщи в изявление за БНР журналистът и журналист Иван Стамболов – Сула, който е част от инициативния комитет, подкрепил проф. Лилков.

" Кандидатурата на Терзиев много разлая кучетата  и се наложи да се даде някакъв отговор ", посочи Стамболов.

Основната борба няма да е сред Васил Терзиев и Вили Лилков , счита той, въпреки че " щабовете към този момент се пробват да я вкарат в тези релси ". Журналистът назова " опорка " мнението, че Вили Лилков ще разцепи десницата. Според него това обърква десните гласоподаватели.

" Това, че ПП-ДБ претендират да бъдат градска десница, изобщо не значи, че те не са една приключена и напълно съвременна левица Ако има нещо, което да се разцепи – това е левицата . Тя ще се разцепи на една остаряла, болшевишка левица в лицето на Българска социалистическа партия и на една нова, неомарксическа левица в лицето на това формирование. "

" Васил Терзиев не съставлява никакво дясно . Той съставлява една съвременна левица ", добави Иван Стамболов.

" Българската десница е малко по-особена, водещо начало е антикомунизмът и антитоталитаризмът . За доста хора дясното минава през антикомунизма, колкото и да не им се ще да го признаят. Да се издигне претендент с такава биография, в действителност е чудноват ход, само че те си знаят. "

" Не му е това играта на Борисов сега " – по този начин публицистът отговори на въпроса дали има възможност ГЕРБ да поддържа проф. Вили Лилков на първи тур на локалните избори.

Би било неуместно от позиция на партийната технология  ГЕРБ като първа партия на парламентарните избори да се яви без собствен претендент за кмет на столицата, означи Стамболов.

Кметът е огромен домоуправител, само че кметът на София би трябвало да бъде и политическа фигура . Проф. Лилков съчетава тези две неща, уточни Иван Стамболов.

Той дефинира като " проклинание " мнението, че " София стене под някакъв необикновено перверзен модел, който би трябвало да бъде изменен ".

В българската политика го има синдрома на рейса  – знаем дневния ред, знаем къде отиваме и какво би трябвало да се направи, рейсът е един, единствената конспирация остава кой ще бъде водачът, кой ще го кара, разяснява Иван Стамболов в предаването " Преди всички ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР