Дядо Коледа и еленският му впряг няма да подлежат на

...
Дядо Коледа и еленският му впряг няма да подлежат на
Коментари Харесай

МВнР: Ако у вас влезе маскиран с ръкавици? Спокойно, Дядо Коледа е! |

Дядо Коледа и еленският му впряг няма да подлежат на карантина при влизането им в България тази нощ, само че ще са длъжни да носят защитни маски, оповестяват от Министерството на външните работи.

От ведомството напомнят и кои страни какви ограничавания по отношение на пандемията от ковид са подхванали:

Снабдени с всички нужни защитни средства, като маски, ръкавици и дезинфектанти, Дядо Коледа и еленският му впряг пътува от Лапландия и се чака тази нощ да дойде у нас. Въпреки че някои от въведените рестрикции за влизане в страните и наложителна карантина не важат за него, той и елените въпреки всичко са задължени да носят защитни маски на местата, където това е въведено като мярка.

Не по този начин стоят нещата, обаче, в случай че някой различен, а не Дядо Коледа, реши да потегли на странствуване по света от България. Накратко за ограниченията, въведени в страните от Европейски Съюз. Няма ограничавания за влизащи български жители в Полша, Португалия, Швеция и Люксембург. За пътуващите до Франция важи наложително условие за попълване на декларация за липса на признаци. Трябва да представим PCR тест с отрицателен резултат, в случай че желаеме да посетим: Белгия, Словакия, Хърватия, Чехия, Малта и Испания.

На наложителна карантина ще бъдем сложени, в случай че пътуваме до: Латвия и Германия, Румъния, Естония и Ирландия. В Австрия също има условие за самоизолация от 10 дни, само че след петия ден жителят би могъл да се освободи от нея с отрицателен PCR тест. В Нидерландия карантината е целесъобразна и е 10 дни.

Държавите с по-строги ограничения са Гърция и Италия, които изискват, както отрицателен PCR тест, по този начин и постановат самоизолация на идващите в страната. В Унгария, Финландия, Дания и Кипър съществуват и спомагателни условия, без които няма да бъдете позволени в страната. Добре, че Дядо Коледа ще посети нас, откакто явно ние не можем да му отидем на посетители в Лапландия.

Припомняме, че Министерство на външните работи предизвестява в изискванията на пандемия от ковид да не предприемате пътувания, или в случай че пътувате, това да бъде единствено по неотложни аргументи.

При всичките тези ограничаващи ограничения най-добре да си останем у дома, да не пътуваме и да изчакаме Дядо Коледа да свърши своята работа!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР