Двустранните отношения се намират на много високо равнище. Това заяви

...
Двустранните отношения се намират на много високо равнище. Това заяви
Коментари Харесай

Русия и Ватиканът гледат в една посока

Двустранните връзки се намират на доста високо ниво. Това съобщи държавният секретар на Ватикана - кардинал Пиетро Паролин на среща с съветския президент Владимир Путин, заяви ТАСС.

Пратеникът на папата е на посещаване във федерацията като част от почналия разговор сред Ватикана и Руската православна черква. Паролин се срещна с Путин в южния град Сочи след диалози с патриарх Кирил и първия посланик на Москва - Сергей Лавров.

Домакинът Путин съобщи, че приветства почналия разговор сред Ватикана и Руската православна черква, заяви ТАСС. На срещата с кардинал Паролин стопанинът на Кремъл сподели, че "общочовешките и филантропичните полезности " основават основата на връзките сред Москва и Светия трон, както и сред двете църкви.



Путин благодари от името на сънародниците си за жеста на Светия трон да изпрати това лято в Русия мощи на Свети Николай. Той изрази удовлетворение във връзка уредената в Москва галерия на картини от Ватиканския музей и даде обещание следващата година във Ватикана да има галерия с съветско изкуство.

Основна тематика на диалога беше и необятно обсъжданата концепция за посещаване на папа Франциск в Русия. Държавният секретар на Ватикана изрази позитивно отношение по тематиката, само че съобщи, че следва много работа преди този момент да се случи, съобщи Reuters. Кардинал Паролин не уточни и съответна дата за такова посещаване.



Пратеникът на папата съобщи още, че е употребявал диалозите си в Русия, с цел да повдигне въпроса и за избрани компликации за Католическата черква в страната. По думите му сред Москва и Ватикана има различия за ориста на християните в избрани елементи на света.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР