Двустранните отношения между България и Виетнам се развиват възходящо и

...
Двустранните отношения между България и Виетнам се развиват възходящо и
Коментари Харесай

Стефан Янев се срещна с вицепрезидента на Виетнам Во Тхи Ан Суан

Двустранните връзки сред България и Виетнам се развиват възходящо и е налице капацитет за тяхното задълбочаване. И за двете страни ще бъде от изгода да търсим благоприятни условия за разширение на зоните от обичаен интерес за икономическо съдействие. Това съобщи министър-председателят Стефан Янев по време на срещата му с вицепрезидента на Социалистическа република Виетнам Во Тхи Ан Суан.

В рамките на диалога им в Министерския съвет беше подложен акцент върху опциите за поощряване на комерсиалните връзки сред България и Виетнам и на двустранните бизнес контакти, което ща даде удобно отражение и върху вложенията. В отговор на проявения интерес от виетнамска страна по отношение на опциите на България за произвеждане на първични материали от хранително-вкусовата индустрия, на срещата беше изразено предпочитание да бъде обменен опит в тази сфера и да се търсят нови благоприятни условия за съдействие.

Образованието и културата също бяха откроени на срещата като основни сфери, в които България и Виетнам имат капацитет да задълбочат партньорството си. В подтекста на 70-годишнината от установяването на двустранните дипломатически връзки, празнувана през миналата година, беше подложен акцент и върху смисъла на връзките сред хората. Подчертано беше другарството сред двата народа и взаимното почитание, които имат богата история в продължение на повече от седем десетилетия.

Министър-председателят Стефан Янев приветства подписаните през последните години основополагащи съглашения сред Европейския съюз и Виетнам, в това число в областта на вложенията и търговията, които трансформират Виетнам в модел за развиването на връзките на Европейски Съюз с страните от Югоизточна Азия. Българският министър председател открои изгодите за България и Виетнам от взаимоотношението сред Европейски Съюз и страните от АСЕАН. Янев беше безапелационен, че наред с това двустранните контакти на най-високо равнище сред България и Виетнам би трябвало да продължат да бъдат все по този начин дейни, с цел да може двете страни да се възползват в оптималната степен от изгодите от задълбочаване на съдействието си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР