Двустранните отношения между България и Турция и възможностите за разширяване

...
Двустранните отношения между България и Турция и възможностите за разширяване
Коментари Харесай

Кметът Стефан Радев и Генералният консул на Турция Санем Гюзел обсъдиха възможностите за сътрудничество

Двустранните връзки сред България и Турция и опциите за разширение на икономическия продан разискаха през днешния ден на среща кметът на Сливен Стефан Радев и Генералният консул на Република Турция в Бургас Санем Гюзел.  

Кметът я срещна с историята, естествените дадености на сливенския край,  възможностите за вложения от страна на турски предприемачи и с най-големия план на Общината – основаването на промишлен парк. Той осведоми, че Сливен е деен член на Мрежата на балканските градове, основана по самодейност на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу. 

„ Участието на Сливен в Мрежата на балканските градове е доста интензивно. Вече организирахме няколко взаимни мероприятия с обмяна на опит. Дейностите дават възможност локалните управляващи да обединят старания при оправянето с общи проблеми, да усъвършенстват живота на хората, които живеят на Балканите “, сподели Стефан Радев. Той акцентира, че би трябвало да се употребява целият вероятен капацитет за вложения. Кметът добави, че Община Сливен продължава да упорства да обнови пътния кулоар Лесово-Ямбол-Сливен, с цел да се употребяват опциите на граничния пункт „ Хамзабейли- Лесово “.

„ Отношенията сред България и Турция са доста положителни във всички сфери. За нас вашата страна е значим сътрудник и другар и се надявам връзките ни да станат още по-интензивни “, сподели Санем Гюзел. Тя не изключва опцията в Сливен да се организира среща сред турски и български предприемачи. 

В началото на визитата си при кмета тя сподели, че постройката на Община Сливен е най-красивата постройка на общинска администрация, която е виждала. Сподели също, че в дипломатическата си кариера на разнообразни места, се усеща най-добре в България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР