Двукратният световен шампион във Формула 1 - Макс Верстапен, записа

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 - Макс Верстапен, записа
Коментари Харесай

Верстапен прогнозира трудно състезание в Сингапур

Двукратният международен първенец във Формула 1 - Макс Верстапен, записа на „ Монца “ рекордна десета победа този сезон, а представянето му и това на RB19 подсказват, че триумфите на Ред Бул могат да продължат. След по-малко от две седмици е Гран При на Сингапур, като експертите са на мнение, че на уличното трасе противниците на Ред Бул може да имат по-голям късмет за победа.

Оказа се, че Макс също счита, че уикендът в Сингапур се обрисува по-труден от досегашните.

„ Предвиждам, че ни чака по-труден и по-сложен уикенд. Разбира се, ще поставим всички старания, с цел да се представим добре и да спечелим. Но ни чака забавна борба “, съобщи нидерландецът.

В Сингапур Ред Бул може да загуби част от преимуществото си, защото там DRS-системите не са толкоз ефикасни.

„ Всъщност, ние продължаваме да имаме проблеми на множеството писти, когато би трябвало да изпреварваме. В началото на годината това ни създаваше съществени компликации. Разбира се, ние разполагаме с доста бърз автомобил и изпреварвахме сполучливо даже и в Маями, където всички имаха проблеми с изпреварванията “.

Верстапен даде и съответен образец с „ Монца “, където той съумя да излезе отпред в 15-ата обиколка и по-късно беше неосъществим до финала.

„ На „ Монца “ резултатът от DRS-системите е доста по-голям. Но отново не беше елементарно да догоня Сайнц. Освен това, доста зависи и от трасето. На „ Монца “ Карлос спираше за първия завой в средата на пистата и нямаше от кое място да го нападам. Опитах се да го притисна леко вдясно, само че не се получи на няколко пъти. Затова и изпреварванията в зоните за прекъсване на „ Монца “ се оказаха доста по-трудни от предстоящото “, сподели още Верстапен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР