Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен ще използва

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен ще използва
Коментари Харесай

Верстапен ще използва №1 и догодина

Двукратният международен първенец във Формула 1 Макс Верстапен ще употребява и през идващия сезон №1, с който кара тази година. Макс смени своя номер 33 с 1, откакто завоюва купата през 2021 година, а преди него Люис Хамилтън се състезава единствено с 44 и избра да не употребява номера, който преди се даваше на международните първенци по формулировка.

“Да, ще употребявам №1 и следващата година. За мен №1 е най-хубавият номер, с който може да се състезава един водач - изясни Верстапен. - Колко постоянно човек получава опция да кара с №1 във Формула 1? Никой не знае. Винаги мога да се върна към 33, в случай че не съм международен първенец. Но до момента в който съм първенец, всеки сезон ще карам с №1. ”

През 2022 Верстапен стана първият водач във Формула 1, който употребява №1 след Себастиан Фетел през 2014 - сезонът след четвъртата му поредна купа.
 Рекордите, които Макс Верстапен и Ред Бул усъвършенстваха през 2022 година Рекордите, които Макс Верстапен и Ред Бул усъвършенстваха през 2022 година
“2022 е доста специфичен сезон, освен за мен, само че и за отборът - добави Макс. - Отново спечелихме и купата при конструкторите, което не се беше случвало от 2013 година, а това е доста значимо за целия тим. ”
 Хорнър: Никой няма да повтори триумфите на Макс със същата кола Хорнър: Никой няма да повтори триумфите на Макс със същата кола
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР