Двукратният световен шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа

...
Двукратният световен шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа
Коментари Харесай

Антъни Джошуа ще се изправи срещу бившия шампион от UFC Франсис Нгану в боксов мач през март в Саудитска Арабия

Двукратният международен първенец по бокс в тежка категория Антъни Джошуа ще се изправи против някогашния играч от Ultimate fighting championship (UFC) Франсис Нгану в боксов дуел в Саудитска Арабия, оповестяват уредниците, представени от Ройтерс.

Джошуа планираше дуел с някогашния първенец по версията на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър, който обаче загуби шокиращо от новозеландеца Джоузеф Паркър предишния месец, до момента в който по-късно същата вечер AJ нокаутира Ото Валин.

" Сделката е приключена. Антъни Джошуа против Франсис Нгану в огромна вечер в Рияд, Саудитска Арабия. Повече елементи ще научите на конференция в Лондон на 15 януари ", написа неговият промоутър Еди Хърн.

Според информация на ESPN дуелът в Саудитска Арабия ще бъде извършен при започване на месец март. Седмици по-рано актуалният притежател на пояса на WBC Тайсън Фюри ще срещне първенеца по версиите на WBA, WBO, IBF и IBO Олександър Усик в конфликт за званието безспорен международен първенец.

Франсис Нгану загуби пояса си в тежката категория на UFC след провалени договаряния за контракт с организацията. Той стана свободен сътрудник през януари предходната година и направи дебюта си в професионалния бокс против Фюри през октомври, когато загуби, само че бе на път да сервира изненада, откакто смъкна Фюри на земята с мощен удар с лявата ръка.

След загубата против Фюри пък Нгану бе подложен на 10-о място в международната класация на тежката категория от WBC.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР