Двукратният световен шампион Макс Верстапен води в Гран При на

...
Двукратният световен шампион Макс Верстапен води в Гран При на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Формула 1 - Гран При на Бахрейн, Макс води

Двукратният международен първенец Макс Верстапен води в Гран При на Бахрейн след 9 обиколки. Втори е Шарл Льоклер, а трети се движи Серхио Перес. Състезанието на пистата " Сахир " започва в 17:00 часа и ще може да го наблюдавате директно по DIEMA SPORT 3. На Gong.bg също ще проследим всико най-интересно от конкуренцията.

Обиколка 1/57:  Макс Верстапен направи отличен старт и задържа първата позиция. Проблеми имаше Серхио Перес, който не започва добре. Мексиканецът даже изпусна второто място, където се намести Шарл Льоклер.

Verstappen leads into Turn 1 with Leclerc up to second place
— Formula 1 (@F1)
Люис Хамилтън пък изпревари Джордж Ръсел и Фернандо Алонсо. Испанския деец бе забъркан даже в случай със съотборника си в Астън Мартин - Ланс Строл. Канадецът удари Фернандо Алонсо още при старта.

Обиколка 6/57:  Серхио Перес стартира да натиска Шарл Льоклер и даже опита офанзива на първия завой с DRS, само че не съумя да се изравни с водача на Ферари. Макс Верстапен се откъсна на повече от четири секунди пред втория. Фернандо Алонсо и Ланс Строл бяха зад съотборниците на Мерцедес. В дъното на колоната бе Кевин Магнусен, който изгуби три позиции от началото на надпреварата. 

Обиколка 9/57: Джордж Ръсел се оплака от проблеми в деветата обиколка. Британецът даже изпусна десетия завой и трябваше да мине отвън пистата. Пилотите на Астън Мартин застигнаха двамата от Мерцедес. Макс Верстапен с повече от шест секунди преднината на първото място, до момента в който Шарл Льоклер се пробва да избяга на Серхио Перес. В края на обиколката и нидерландецът се оплака по радиото за проблем с колата, само че по нищо не си личеше, че подобен в действителност има. Пиер Гасли пък бе първият водач, който посети бокса за нови гуми. 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР