Двукратният олимпийски шампион по ски-бягане Петер Нортхуг (Норвегия) заяви, че

...
Двукратният олимпийски шампион по ски-бягане Петер Нортхуг (Норвегия) заяви, че
Коментари Харесай

Петер Нортхуг се опитва да подобри формата си, но мисли и за отказване от спорта

Двукратният олимпийски първенец по ски-бягане Петер Нортхуг (Норвегия) съобщи, че пробва да усъвършенства своята спортна форма, която е " извънредно слаба " и не изключва да постави завършек на кариерата си. Нортхуг съобщи пред телевизия NRK, че няма да взе участие в първите стартове за сезона в Рука (Финландия), които стартират на 25 ноември. Освен това той се съмнява, че ще се включи в надпреварите от веригата " Тур дьо Ски " през декември, както и може да не взе участие на международното състезание в Австрия през февруари идната година.

" Много неща би трябвало да се случат с мен, с цел да се състезавам на старт от Световната купа преди Коледа. Съмнявам се, че ще вземам участие и в " Тур дьо Ски ", сподели 32-годишният норвежец.

" Мисля, че ще бъде доста мъчно да стигна и до международното състезание ", добави той. Нортхуг не изключи опцията да приключи кариерата си. " Ако тялото ми не реагира в този момент, това е знак, че би трябвало да спра ", сподели още състезателят, който има 13 международни трофеи и два олимпийски златни медала, само че не взе участие на зимната олимпиада в Пьончан 2018.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР