Двудневен траур e обявен в Генуа, където вчера се срути

...
Двудневен траур e обявен в Генуа, където вчера се срути
Коментари Харесай

Двудневен траур е обявен в Генуа заради трагедията със срутилия се мост

Двудневен печал e разгласен в Генуа, където през вчерашния ден се срути мост и по последни данни са починали 31 души. Сред жертвите има и деца. Други 16 души са ранени при пропадането на 100-метровия сектор на моста " Моранди ". Италианският министър председател Джузепе Конте и през днешния ден ще остане в Генуа с цел да се срещне със фамилиите на починалите.

Премиерът на Италия Джузепе Конте пристигна в Генуа и незабавно посети мястото на нещастието. По думите му, всички способени органи са виновни за нея. В послание по случая президентът на страната Серджо Матарела го дефинира като " злополучие за Генуа и за Италия, едно страховито и неуместно злощастие. ". Според министъра на превоза Данило Тонинели, отговорност по рутинната поддръжка носи компанията за магистрална концесия „ Аутостраде пер Италия ”.

Искрени съболезнования към президента и премиера на Италия и посредством тях - към околните и фамилиите на починалите и потърпевшите, изпратиха президентът Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов.

Прокуратурата стартира следствие за множествено ликвидиране и основаване на бедствена обстановка. Днес в Италия е народен празник - Успение Богородично, само че 15-и и 16-и август в Генуа са оповестени за дни на печал. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР