Двудневен семинар ще обучава учители, педагогически съветници и психолози от

...
Двудневен семинар ще обучава учители, педагогически съветници и психолози от
Коментари Харесай

Дай път на живота в Стара Загора

Двудневен семинар ще образова учители, педагогичен съветници и психолози от областите Пловдив, Бургас, Ямбол и Стара Загора за създаване на обществени компетентности при възпитаници от начален и гимназиален стадий на образование.
Той е част от план за понижаване на жертвите и ранените по пътищата по Споразумение за партньорство сред Института по логика на психиката, Министерство на вътрешните работи и Ротари клуб - София, чиято цел е да се изкорени агресивното държание на пътя посредством обучение още от ранна възраст. Целта е да се изградят приемливост и неагресивни поведенчески модели у децата и младежите като участници в пътното придвижване посредством повишение на обществената и прочувствена им подготвеност.
Според уредниците наред другите ограничения, подхванати от страната, това ще ограничи в бъдеще броя на жертвите и ранените по пътищата на страната. Това ще ни приближи до развитите страни в Европа, които посредством Визия нула (Vision Zero), се стремят оптимално да понижат починалите на пътя към 2050 година
Обучението на 22 и 23 ноември на Старозагорските бани е продължение на стартиралия през май в Кюстендил план на Ротари клубовете " Дай път на живота! ". Ще бъдат показани създадените от Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи три новаторски образователни пособия в които се употребяват интерактивни модели на образование.
На откриването на семинара се чака да участват заместител министърът на образованието и науката Таня Михайлова, ръководителят на Съюза на българските учители Янка Такева, заместител кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова и ръководителят на плана Христо Михайловски от Ротари клуб - София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР