Двубоят между България и Унгария от евроквалификациите за Евро 2024

...
Двубоят между България и Унгария от евроквалификациите за Евро 2024
Коментари Харесай

България - Унгария няма да се играе на Колежа в Пловдив

Двубоят сред България и Унгария от евроквалификациите за Евро 2024 няма да се организира на стадион " Христо Ботев ", откакто Община Пловдив публично отхвърли да даде стадиона за прилагане на БФС.


Ето позицията на Община Пловдив:

" В писмо до Българския футболен съюз Община Пловдив препотвърждава през днешния ден решението си от петък, а точно – няма опция да даде на БФС за прилагане стадион " Христо Ботев “ в интервала 14-16.11.2023 година В свое мнение от през днешния ден Илиян Филипов, представляващ ДЗЗД " Колежа “, оповестява, че периодите за преустановяване на строителните действия, демобилизация и привеждане на строителната площадка във тип, в който тя няма да заплашва живота и здравето на жителите, е прекомерно къс и няма по какъв начин това да се случи за посочените дати.

Към днешна дата ДЗЗД " Колежа “ прави СМР на браншове " Б “ и " Г “ и прилежащите им паркинги, които са планувани авансово и са част от развой, който не може да бъде пресечен за толкоз къс период. Предвидените СМР се правят с тежка техника, прецизират от фирмата-изпълнител. " Всички действия са планувани авансово и съобразени само с програмата на ФК " Ботев “ Пловдив и тяхното осъществяване няма по какъв начин софтуерно и в посочения период да бъдат прекратени и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите зони “, се споделя в мнението на ДЗЗД " Колежа “.

Предвид всичко изложено и воден само от грижата за живота и здравето на жителите, кметът на Пловдив Костадин Димитров препотвърди решението, че стадион " Христо Ботев “ не може да бъде употребен от БФС в интервала 14-16 ноември 2023 година ".

По-рано през днешния ден президентът на БФС Борислав Михайлов разгласи пред Българска национална телевизия, че в случай че мачът с Унгария не се състои, България може да бъде изключен от УЕФА. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР