Двойно увеличение на задържаните в област Стара Загора бежанци, влизащи

...
Двойно увеличение на задържаните в област Стара Загора бежанци, влизащи
Коментари Харесай

Двойно увеличение на задържаните в област Стара Загора бежанци

Двойно нарастване на арестуваните в област Стара Загора бежанци , влизащи през южната ни граница, от началото на годината спрямо 2021 година, регистрират от полицията. Това заяви шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Николай Колев по време на извършения регионален съвет по сигурност под председателството на регионалния шеф Иван Чолаков.

През 2022 година в Старозагорско са арестувани 1048 незаконно влезнали в страната , за същия интервал на м.г. броят им е бил 535 души. „ Прогнозите на експертите са, че натискът от юг към България занапред ще се усилва през есенно-зимните месеци . Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи има създаден проект за деяние при усилване на мигрантската вълна. Прогнозите са за увеличение на мигрантския напън и от Украйна, сочат наблюденията през месец септември “, стана ясно от думите на старши комисар Колев.

Районната прокуратура в Стара Загора задържа 23-годишния М. Р., упрекнат в опит за подкрепяне на жители от Сирия да преминат нелегално през страната. На 23 септември т.г. мъжът, управлявал лек автомобил „ Нисан Кашкай “, е хванат да вози в него шестима непознати жители, измежду които и седемгодишно момче .

Ден по-рано Районният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка " задържане под стража " на мъжа. Това заяви представителят на Районна прокуратура- Стара Загора Таня Димитрова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР