Двойки с репродуктивни проблеми, започнали процедури в Украйна, се пренасочват

...
Двойки с репродуктивни проблеми, започнали процедури в Украйна, се пренасочват
Коментари Харесай

Войната спря инвитро процедурите в Украйна |

Двойки с репродуктивни проблеми, почнали процедури в Украйна, се пренасочват към Гърция, оповестява електронното издание на в. „ Катимерини “, представен от Българска телеграфна агенция.

В последните дни се следи повишен интерес към клиники по репродуктивно здраве в Гърция.

Заради удобната законодателна рамка Украйна досега усвояваше максимален дял от международното търсене на инвитро услуги, разяснява изданието.

Заради обстановката в Украйна в последната седмица двойки от целия свят търсят къде да стартират или продължат стартирани в украински клиники процедури.

Сурогатното майчинство в доста страни да вземем за пример е неразрешено, прецизира „ Катимерини “. Във Англия и Гърция е позволено, само че единствено на доброволчески принцип без възнаграждение. Специално в Гърция се планува малко обезщетение за сурогатната майка.

В Украйна обаче законът позволява на майката, износваща бебе на други родители, да получава финансово заплащане за услугата.

Разрешено е определянето на пола на детето, а даряващите яйцеклетки остават анонимни. Законът планува и опция за инвитро процедури за самотни родители.

От извънредно значение е, че предлаганите в Украйна процедури са доста по-евтини спрямо страни в Европейски Съюз.

„ Като се има поради, че всяка година в Украйна се раждат по 2500 деца от сурогатни майки или донорски яйцеклетки, може да си визиите какъв брой души са сюрпризирани от войната “, декларира пред вестника Йоанис Якумакис от профилиран център на остров Крит, който през последните дни приема доста сходни случаи.

Изведнъж стотици хора, които са на терапия, се оказват без достъп до центъра, където я организират “, показва Якумакис. „ Случаите са доста. Има да вземем за пример дами, които желаят да запазят яйцеклетки, с цел да стартират химиотерапия. Не може да им кажеш да чакат да спре войната “, добавя той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР