Дворецът Врана“ е на династията на Кобургите, защото това е

...
Дворецът Врана“ е на династията на Кобургите, защото това е
Коментари Харесай

Адвокатът на царското семейство Валя Гигова: Дворецът „Врана“ е на династията на Кобургите, защото това е частна собственост

Дворецът „ Врана“ е на династията на Кобургите, тъй като това е частна благосъстоятелност, изясни пред БТВ юристът на царското семейство Валя Гигова. По думите й съглашение за парцела с страната няма да се реализира в дадения прелиминарен период – 13 септември.

Държавата към момента не е изпратила в съда в Страсбург мнението си за съглашение със Симеон Сакскобургготски по проблема за „ царските парцели ”. Срокът, който ни дефинираха от Европейския съд по правата на индивида, изтича в четвъртък.

Според юриста тезата, че няма документи за земята не е вярна. Тя изясни, че дворецът е покупка на цар Фердинанд, който по-късно е добит по отминалост от цар Борис III и следва да бъде получен от наследниците му – Симеон Сакскобургготски и Мария Луиза.

За двореца на цар Батенберг в центъра на София, юрист Валя Гигова изясни, че страната е заплатила за него и за всички други дворци, които са издигнати от Батенберг, по тази причина тяхната благосъстоятелност е държавна.

Според Гигова до 1947 година никой в България не е има подозрения кои парцели са на царската фамилия и кои са държавна благосъстоятелност. Тя акцентира, че фамилията на Симеон Сакскобургготски може да възвърне парцелите си по Закона за възобновяване на собствеността, както всеки различен жител.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР