Дворецът светилище на Перперикон е всъщност голяма трикорабна раннохристиянска базилика

...
Дворецът светилище на Перперикон е всъщност голяма трикорабна раннохристиянска базилика
Коментари Харесай

ИЗНЕНАДА! Изчезналите дневници от Перперикон се появиха! Разкопки отпреди 45г. оборват Овчаров?!

Дворецът светилище на Перперикон е в действителност огромна трикорабна раннохристиянска базилика с мартириум, написа rodopi24.
Това твърди Светлозар Стоянов в първия том на изследователската си книга, озаглавена „ Безмълвници “. Авторът потвърждава тезите си с причини, а в труда му са включени даже архивни фотоси на разкопките и сякаш изчезналите полеви археологически дневници от 1978 и 1982-ра година.
Скалният град е открит от Иван Балкански. Години по-късно по неговите мемоари стартират изследванията на Николай Овчаров.
Авторът пък Светлозар Стоянов намира извори и потвърждава посредством тях по какъв начин се е наричал Перперикон през античността. В книгата си той е показал и събрал в текст и фотоси доста скални манастири и информация за отшелници и графити, които са били нанасяни от нашите предшественици по скалите в друго време. В проучването му за област Кърджали са включени къде са живеели антични отшелници край село Иванци, а също по този начин открити графити в пещера до Костино. Изследвана е и пещера „ Саръкая “ край Безводно.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР