Движението за възход и величие на България, което историкът Божидар

...
Движението за възход и величие на България, което историкът Божидар
Коментари Харесай

Божидар Димитров ще се бори за президентска република

Движението за напредък и великолепие на България, което историкът Божидар Димитров се чака да учреди в понеделник, ще се бори България да стане президентска република. Това сподели Димитров пред Българска национална телевизия. Това трябваше да стане преди месец, тогава не се състоя, макар че искащи да вземат участие в учредяването отидоха на оповестеното място.

Поканен в предаването да разгласи учредяването му на следващия ден, някогашният шеф на Националния исторически музей изясни, че то щяло да бъде елементарна неправителствена организация, въпреки че неотдавна даде поръчка и за прерастването на придвижването в партия. Не пропусна и да се пошегува, че можел да разчита на пари от фондация " Америка за България ", защото Съединени американски щати били президентска страна. След въпроса дали е получавал финансиране от организацията Димитров побърза да съобщи: " Никога не би взел от тях, както и никакви други пари - непознати. "
Според него и други професори, които щели да се включат в основаване на придвижването, най-хубавата форма на ръководство е президентската република, каквато има в Русия, Съединени американски щати, Франция, Турция, Чехия. Затова и тяхното Неправителствени организации щяло да се бори за това и в България. С всички законни средства - не посредством преврати, а с образуване на референдум за привикване на Велико национално заседание за смяна на конституцията, разясни историкът. От думите на Димитров се разбра, че съдружните държавни управления, при които всяка партия се отхвърля от предизборните си стратегии поради обединението, не работят. Според него президентът би трябвало да назначава така наречен професорски държавни управления.
Той разяснява и вчерашния народен празник 3 март. Димитров изясни, че той му върнал вярата. Първо показа, че се е пенсионирал преди 4 месеца и половина и открил, че 54 години е " работил за своя народ и страна ". Направи и самопризнание - напоследък бил обезверен дали това не е било на вятъра, защото именити българи, в това число и професори, казвали, че българският народ е приключен, гръбнакът му е пречупен.
Вчерашните празнувания обаче - като видял " младите да се изкачат на върха Шипка макар полицейската защита ", това му напълнило душата. Както и думите на съветския патриарх Кирил, който споделил, че Русия е артикул на България като страна и като правила - разтълкува изявлението на патриарха без българското православие не би го имало и съветското Димитров. Бившият шеф на Националния исторически музей напомни, че той от дълго време твърди, че Русия е покръстена от емисари, пратени от цар Борис I, по тази причина и съветската черква не е имала гръцки интервал. Сега патриарх Кирил удостоверил думите му./ segabg.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР