Движението за права и свободи заяви готовност да преговаря за

...
Движението за права и свободи заяви готовност да преговаря за
Коментари Харесай

ДПС се готви да участва във властта без предварителни условия, без реваншизъм

Движението за права и свободи съобщи подготвеност да договаря за присъединяване в новата власт без условия, като даде сигнал към ГЕРБ, че би приело те да излъчат собствен претендент за министър председател.

" Диалог с предварителни условия - червени, розови или други линии - мъчно би създал какъвто и да е артикул. Диалог с разграничителни линии, учредени на реваншизма и омразата, мъчно ще създаде артикул. Затова ние от Движение за права и свободи на напред във времето слагаме разговора - еднообразно приказваме с всички. Предварителните условия значително минират полето, тъй че диалозите да не преминат в разговор. Не слагаме предварителни условия ", сподели Мустафа Карадайъ по време на консултациите в президентството.

Оказа се, че въпреки всичко Движение за права и свободи има условия към идващото ръководство:

" Най-голямата група има право да предложи министър-председател, само че ние чакаме да чуем политики. Ако се предлага реваншизъм, или на реваншизма - контрареваншизъм, в случай че се продължава политиката на омразата, разделянето и надменност, ние не бихме я подкрепили, тъй като е нездравословна ", сподели още Карадайъ.

Той неколкократно повтори, че Движение за права и свободи " може да приказва еднообразно с всички " и че партията би влезнала в договаряния с всеки от тримата мандатоносители.

Карадайъ подсети, че освен " две партии не са задоволителни " за сформиране на работещо съдружно ръководство, само че " даже първите две не вършат болшинство " (ГЕРБ и ПП).

Срещата му с Румен Радев мина във взаимна замяна на похвали - от Радев към Движение за права и свободи като " партия с опит в парламентаризма и директно присъединяване в най-дългите договаряния за сформиране на държавно управление " (през 2005 година, родили Тройната коалиция), а от Движение за права и свободи към Радев - с поздравления за решението на служебния кабинет да не внася нов бюджет, " с цел да не го превърнем в избирателен популистки инструмент ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР