Движението за права и свободи (ДПС) няма да подкрепи предложенията

...
Движението за права и свободи (ДПС) няма да подкрепи предложенията
Коментари Харесай

ДПС – вечният печеливш

Движението за права и свободи (ДПС) няма да поддържа предложенията на ГЕРБ за промени в, нито концепцията им за привикване на Велико национално заседание. Това съобщи през вчерашния ден формалният водач на партията и изрично отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси. Лаконично съобщи, че " Движение за права и свободи няма да подпише за внасянето на Конситуцията. Няма да гласоподава и за привикване на Велико национално заседание ". Това, съгласно придвижването, не е рестарт на модела, а следващ удар върху демокрацията и държавността.
Като споделиха брифинг, в действителност хората на Доган бяха къси. Не позволиха да ги питат това ли е окончателното им решение и има ли условия, при които може да се промени. Нито дали те самите считат, че би трябвало да има ремонт на главния закон. Нито дали те самите имат сходни оферти. Нито дали в случай че имат свои хрумвания, биха ги разискали с ГЕРБ и в случай че да, при какви възможни условия.
Движение за права и свободи останаха господари на мълчанието, а тъй като вчерашната им решителност беше къса и некоментирана, гаданията и спекулациите се породиха неизбежно. И неизбежно от тях печели партията на. Защо ли? Защото на пръв взор Движение за права и свободи постъпва по съвест, а на втори проглед печели дивиденти за идващите избори, които са единственото несъмнено нещо в актуалната политическа неразбория. Дали предварителни, както се обрисува, или постоянни, както надали ще стане, изборите ще бъдат факт.
Какво тъкмо печели Доган от сбитата решителност, с която Карадайъ отхвърли оферната на ГЕРБ за ремонт на Конситуцията и Велико народно събрание? Още недоизказал се Карадайъ и в същия момент заваляха прогнози и диагнози: Движение за права и свободи, видите ли, постоянно е играло с Българска социалистическа партия. Край на мита за топлата връзка сред Пеевски и ГЕРБ. Движение за права и свободи, видите ли, може и да се изметне и да договаря за собствен вид за промени в главния закон, или на идващ стадий да изиска нещо против поддръжка на ремонтиран вид на разновидността на ГЕРБ. Ако ГЕРБ съберат въпреки всичко 120 гласа (с независимите), Движение за права и свободи ще спазари поддръжката до 160, с цел да минат поправките. Не, Движение за права и свободи няма да се изметне, държавното управление ще падне тези дни, или ще доизкара мандата си, само че с различен министър председател. И по този начин, колкото вестници и уеб сайтове, толкоз прогнози, в действителност опиращи в множеството случаи до диагнози.
А може би нещата са тъкмо толкоз елементарни, колкото наподобяват. И някъде зад оградата на сарая в Росенец почетният ръководител гледа и се подсмива иронично и на акъла на прогностиците, и на ентусиазма на протестерите.
Движение за права и свободи беше последната партия, която си сподели думата по предложенията на ГЕРБ. Иначе казано – последната дума, тежката дума. И заваляха изявления (включително и от Отровното трио), че това беше последния късмет на Бойко Борисов да резервира властта. Ами хубаво, по този начин е. А в чии ръце излиза, че е била Борисовата власт? В ръцете на Доган, несъмнено. А кой още е в пратията на Доган?, несъмнено. А какъв брой пъти през годините Ахмед Доган (а в последно време и Делян Пеевски) скапва достлука с някой, който към този момент не му е преференциален? Ами доста пъти. Да си спомним кой съобщи първото държавно управление на Съюз на демократичните сили с министър-председател Филип Димитров, което се самосвали с гласовете на Движение за права и свободи.
Да напомним и единствено и само по какъв начин някои банкери и предприемачи утежниха връзки с господин Пеевски и какви емигрантски неприятности споходиха довчерашните му ортаци. Няма потребност от повече исторически информации от годините на прехода. Кратко, по Догановски казано, Движение за права и свободи е с тези, с които му е преференциално. В нашия случай това са недоволните от ръководството на ГЕРБ жители. Е, измежду тях се мъчат да изпъкнат някои фигури, свързани тясно или необятно с Българска социалистическа партия, само че какво значение има това за партията на Ахмед Доган? Какво значение има в действителност, откакто тази партия продължава да манифестира въздействието си?
А да не забравяме, че на първия от поредицата митинги край Росенец " Доган сарай фест ", почетният ръководител цъфна на оградата да изслуша щенията на протестиращите. Те желаеха (от него желаеха!) да уволни и. Доган сподели " да, добре ". Какво му пречи да даде тип, че е удържал на думата си?!
Автор: Спасиана Кирилова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР