Движението по Подбалканската жп линия бе възстановено през нощта, след

...
Движението по Подбалканската жп линия бе възстановено през нощта, след
Коментари Харесай

Пуснаха движението по жп линията, на която влак се удари в паднали скали

Движението по Подбалканската жп линия бе възобновено през нощта, откакто дерайлиралият локомотив на бързия трен София-Бургас бе изтеглен на гара Клисура, оповестиха от Национална компания " Железопътна инфраструктура ".
Още по темата
Инцидентът стана през вчерашния ден в 15.45 ч. в междугарието Клисура-Христо Даново, когато машинистите на композицията виждат на релсовия път паднала скална маса. Въпреки че са задействали незабавно спирачката, локомотивът се удря в скалите и дерайлира с първата си талига. 

Главният държавен контрольор за следствие на произшествия Бойчо Скробански изясни, че влакът се е движил с към 100 километра в час. След задействането на спирачката композицията е спряла след към 300 метра. При злополуката пострада 48-годишният ватман, който бе превозен в УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив. След направените прегледи от лечебното заведение оповестиха, че той има пострадвания, само че положението му е устойчиво и няма заплаха за живота му. 

Около 130 пасажери имаше в композицията. Сред тях няма потърпевши. Те бяха извозени с рейсове. 

" Машинистите са реагирали, само че не е имало по какъв начин да избегнат удара. Доста огромни парчета има. Имаме чиновници, които обхождат линията всеки ден, само че когато през вчерашния ден са минали не е имало проблем ", изясни зам.-директорът на НКЖИ Бисер Минчев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР