Движението по 19-километровия Кримски мост е спряно заради огромен пожар

...
Движението по 19-километровия Кримски мост е спряно заради огромен пожар
Коментари Харесай

ЧРД, Путин! Кримският мост гори!

Движението по 19-километровия Кримски мост е спряно поради голям пожар от пламнала цистерна с гориво, прикачена на товарен трен. Според съветската страна е рано за заключения за аргументите за случая. Пожарът лумва на разсъмване, след пиршеството в Кремъл за 70-ия рожден ден на Путин.
Мостът е единствената сухоземна връзка на Крим с Южна Русия.

Съвсем друга е версията на Националния антитерористичен комитет на Русия:
Днес в 06:07 на автомобилната част на Кримския мост от страната на Таманския полуостров стана взривяване на товарен автомобил, повлякло след себе си запалването на седем цистерни с гориво от трен, движещ се към Кримския полуостров. Има отчасти сриване на две секции от автомобилното платно.
Засега няма данни за потърпевши хора, управляващите настояват, че не са развалени арките, под които минават кораби към Азовско море и трафикът под тях е естествен.

Но от фрагменти в съветските обществени мрежи, чиято достоверност се ревизира, се вижда съществено разрушение на едно от платната за авто транспорт. На други фотоси се вижда, че най-малко две секции от моста, именуван още Керченски поради пролива, над който минава, наподобява са паднали в морето.
 Кримският мост гори след детонация и опустошения (обновена)
Мостът евентуално ще остане затворен за по-продължително време, защото са ситуирани водоноски и портативни тоалетни за хората от спрените коли, камиони и рейсове.

Властите в Крим оповестиха, че трафикът по моста е изцяло затворен, връзката с Южна Русия ще се прави с фериботи.

Влакът без горящите цистерни е изтеглен назад в Керч.

От началото на войната в Киев на няколко пъти споделиха, че Кримският мост е евентуална цел за офанзиви.
Поредица гърмежи пък раздрусаха Харков малко след среднощ. Според Украйна руснаците са атакували с ракети С-300, улучено е и здравно заведение. В телевизионно изявление президентът Володимир Зеленски смекчи тона в противоречивите си изказвания за „ предпазен удар “ против Русия. Пред Би Би Си той сподели, че е бил свестен погрешно и апелът е бил за наказания. Трябва да се употребяват превантивни ритници, а не набези. Не сме терористи, не водиме война на непозната територия, сподели Зеленски, като удостовери желанието на Киев да води война, до момента в който изтласка съветските войски от всички интернационално приети украински територии, анексирани от Русия. Той акцентира, че към този момент са отвоювани 2500 квадратни километра. От Киев настояват също, че е открит следващият всеобщ гроб – в неотдавна освободения източен град Лиман. Русия отхвърля обвиняванията за зверства в окупираните територии. От външното й министерство обявиха, че има признаци за нараснала интензивност на нуклеарните сили на западните страни. Източник: БНР, Дневник
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР