Движението е ключова част от поддържането на здравето и фигуратаРаботата

...
Движението е ключова част от поддържането на здравето и фигуратаРаботата
Коментари Харесай

Как да поддържате фигурата си, ако работите на бюро?

Движението е основна част от поддържането на здравето и фигурата

Работата на бюро по 8 и повече часа дневно води до лимитирана опция за физическа активност, ниска двигателна интензивност по време на дългия работен ден, струпване на килограми и здравословни проблеми. Смятате, че придвижването е невероятно и разкош за работещите на бюро? Грешите. Може да поддържате тънка талия и здрав дух в крепко тяло с нашите лесни препоръки, написа.

1. Използвайте пътя до работното място за спорт. Ако работите на разстояние, позволяващо да вървите пешком от вкъщи до работното място, направете го. Така ще извървите нужните стъпки дневно, значими за поддържане на фигурата и запазване на здравето. Ако употребявате градски превоз, слизайте няколко спирки по-рано, с цел да повървите пешком. В случай на превоз със личен автомобил е по-сложно, само че решение има – заменете колата с колело, отделете 15 минути преди работа за разходка в непосредствен парк или просто обиколете улиците към дома ви. Движете се бързо и пламенно, не е нужно да тичате, само че бързото вървене е целесъобразно.

2. В течение на работния ден правете къси почивки. 10 минути на час и половина са задоволителни. Но не ги използвайте за кафе и цигара в седнало състояние. Разходете се и се раздвижете. Ако нямате право да напускате офиса, придвижването в него също е решение. Намерете усамотено място и клякайте минута-две. Раздвижете и врата, и рамената, които страдат от позата при работа на бюро и пред компютъра. Не пропускайте и гимнастика за очите. Преместете погледа в далечината, след това погледнете непосредствен предмет и още веднъж в отдалечен. Това ще разреши да облекчите умората в очите.

3. Използвайте обедната отмора, с цел да се движите. Намерете място за обяд, което е на 10-тина минути от офиса ви и вървете до там. Не се лишавайте от почивката си, даже да имате доста работа. Тя е значима за спокойствието на мозъка ви и здравето на тялото.

4. Използвайте всеки вероятен миг, с цел да се движите. Правете го в офиса, до момента в който говорите по телефона или когато се постанова да поддържате връзка с сътрудници от други отдели. Разходете се до тях вместо да им изпращате мейли. Ако може да свършите дадена активност прави, а не седнали – направете го. Употребата на всеки миг за физическа интензивност е значителен.

5. Задължително намирайте време за спорт най-малко два дни седмично. Изберете подобен, който ще практикувате на драго сърце, с цел да не пропускате подготовка. Танцувайте, плувайте, посещавайте курсове за йога навън – не е наложително да е обвързван с фитнес. Колкото по-голямо наслаждение ви доставя, толкоз по-добър ще е резултатът, защото ще го практикувате редовно и с отдаденост.

6. Не споделяйте уикенда с дивана в компанията на бързи въглехидрати и тв приемник. Използвайте свободното време за двигателна интензивност, разходки измежду природата, планинарство и спорт. Така ще съумеете да наваксате пропуските през работната седмица и да минимизирате вредите от работата дълги часове в седнало състояние.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР