Движение Самоопределение в Тирана протестира срещу участието на президента Александър

...
Движение Самоопределение в Тирана протестира срещу участието на президента Александър
Коментари Харесай

Срещата на „мини Шенген” посрещната с протести

Движение „ Самоопределение ” в Тирана стачкува против присъединяване на президента Александър Вучич в тристранната среща, добила известност като „ мини Шенген ”, оповестява телевизия „ Ора ”, представена от " Фокус ".
Протестиращите обявиха, че човек, който не признава военните закононарушения, не би трябвало да идва в Албания и да приказва за свободно придвижване.
Периодично се скандира „ УЧК ” (албанското редуциране на Армията за избавление на Косово – бел.ред.).
В албанската столица дойдоха сръбският президент Вучич и министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев.
Програмата за през днешния ден включва тристранна среща сред тримата политици, които по-късно ще участват на благотворителен концерт под надпис „ Никога няма да сте сами ”.
Утре към районната група се чака да се причисли президентът на Черна гора Мило Джукатонич и ръководителите на делегациите ще посетят Дуръс, където ще се организира среща на водачите на Западните Балкани.
Предвидени са с представители на интернационалните организации и институции, след което ще бъде дадена взаимна конференция.
На срещата, чийто хазаин е Еди Рама, беше поканен и президентът на Косово Хашим Тачи. Той отклони поканата, като изясни отхвърли си с обстоятелството, че Сърбия отхвърля да признае съществуването на Косово като независима страна, отхвърля своите закононарушения против жителите на страната. При такава обстановка апелите и самодейностите за районно съдействие нямат смисъл, счита той.
Еди Рама съобщи, че планът на балкански „ мини Шенген ” няма да бъде спрян и за него има поддръжка от страна на Съединени американски щати.
Според албанския министър председател, въпросите сред Косово и Сърбия няма да се решат с „ проявление на зъби ” и с въвеждането на мита, които са средство, а не цел.
Рама е безапелационен, че няма да бъде спрян с изказвания, че е „ изменник ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР