Движение Ние идваме!“ организира група от юристи за оказване на

...
Движение Ние идваме!“ организира група от юристи за оказване на
Коментари Харесай

„Ние идваме!“ организира група за безвъзмездна правна помощ за бежанци от Украйна

Движение „ Ние идваме! “ провежда група от адвокати за оказване на безплатна правна помощ за бежанци от Украйна. Групата от адвокати-доброволци ще съветва и подкрепя нуждаещите се украински жители по въпроси от различноестество, зародили при идването и пребиваването им на територията на Република България. „ Адвокатите по условиевинаги са на бойното поле. Време е за следващ път да покажемкаква е същността на тази специалност “, сподели ръководителят на „ Ние идваме! “ адв. Николай Хаджигенов. По думите му вподобни преломни моменти най-малкото, което можем данаправим, е да предоставим безплатно своите познания и умения на нуждаещите се – всеки в своята подготвеност.

„ На митингите през 2020 година създадохме две групи от юристи, които да поемат отбраната на всички нуждаещи се от правнапомощ – арестувания под стража, наказателни производства, актове за административни нарушавания, каузи и всичко това, откоето протестиращите имаха потребност като правна помощ. Групитебяха две, доколкото част от юристите желаеха да оказват помощ и гонаправиха по най-хубавия вероятен метод, без каквато и да билопубличност. Сега е моментът да създадем още веднъж група забезвъзмездна правна помощ от всякакво естество на бежанцитеот Украйна, формирана от юристи – доброволци “, уточни адв. Хаджигенов.

Всеки юрист, който би желал да се включи в групата, може да изпрати имейл на или SMS нател.: +359888991101. Нужно е да уточни имена, телефон и/илиимейл за контакт, град на практикуване на активността и езиците, които употребява.

Списък с имената и контакти на юристите ще бъде разполагаем в Посолството на Украйна в София, Българския Червен кръст и на госпожа Олена Коцева – ръководител на СУОБ “Мати Украйна ”, които ще ги дават на нуждаещите хора. „ Доколкото концепцията е да окажем помощ, описът с адвокатитеняма да бъде обществен “, показват от съдружие „ Ние идваме! “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР