Движение „България на гражданите” ще рефрешира Реформаторския блок под ново

...
Движение „България на гражданите” ще рефрешира Реформаторския блок под ново
Коментари Харесай

ДБГ инициира нов политически проект РОД

Движение „ България на гражданите” ще рефрешира Реформаторския блок под ново име - Реформаторски общности за народна власт (РОД). Решението за това е взето на днешния народен съвет на ДБГ по самодейност на локалните структури. Идеята е да се основат необятни обединявания по райони за локалните избори след 2 години.

Консултациите да се организират с локални обединения, неправителствени организации, партии, дейни на територията на дадената община, и участващи в политическите диспути жители, заяви пресцентърът на ДБГ.

Целта е да се унищожи монополът на ГЕРБ в дясното политическо пространство, който беше открит, откакто обичайна десница изпадна от Народното събрание след изборите от 26 март т. година

Лидерът на ДБГ Димитър Делчев разяснява, че от обединяванията РОД автоматизирано се изключват ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ Атака”, само че кои ще са политическите и гражданските субекти в РОД по места, ще се реши след политическите съвещания по общини.

„ Нашите структури упорстват за необятни обединявания и са безапелационни, че не желаят да поддържат никакви сепаративни дейности в дясното, те са подготвени да построяват необятни фронтове по места, с цел да може да бъде разрушен корупционният модел и феодализацията на общините”, съобщи Делчев.

На националния съвет на ДБГ беше основан и Съвет за локални политики, който ще приготви тактиката за локалните избори. Той беше управляван от един от най-опитните общински съветници на партията юрист Даниела Русева от Шумен.
тагове Движение
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР