Движение България на гражданите (ДБГ) замразява членството си в Реформаторски

...
Движение България на гражданите (ДБГ) замразява членството си в Реформаторски
Коментари Харесай

ДБГ замразява членството си в Реформаторския блок

Движение " България на жителите " (ДБГ) замразява участието си в Реформаторски блок и няма да взе участие в органите на ръководство на обединението, реши националният съвет на придвижването.

Партията бе основана от Меглена Кунева, а от няколко месеца тя се оглавява от някогашния заместител на Кунева Димитър Делчев.

ДБГ аргументират решението си с претекста, че в България има нужда от мощна демократична общественост, " подготвена да се опълчи на пълзящата тирания на ГЕРБ, пренесена в общините през феодалния модел на ръководство ".

Друг мотив са ”опитите на част от членовете на Реформаторски блок да легитимират и пазят неверни решения от страна на ръководещите, включително и срещи сред членове на Република България и представители на държавното управление, обратно на всички правила и решения на обединението ".

На последно място показват ”недостиг на политическа воля за създаване на новаторски общности по места, които да се опълчват на корупционния и средновековен модел на ръководство на общините ".
От Движението желаят незабавна оставка на Бойко Борисов и кабинета му и насрочване на нови избори, основаване на " антиГЕРБ коалиция ".

Наложително било да се изготвят реформаторска платформа с акцент върху смели дейности в бранш сигурност, за повишение на приходите, възстановяване образованието и ефикасна битка с корупцията.

" Народно събрание дава мандат за осъществяване на допитване измежду структурите на ДБГ. Ако в период от 1 месец не бъдем подкрепени от останалите членове на Република България - Съюз на демократичните сили, Разузнавателна служба на ФРГ, " Обединени земеделци " и НПСД, в горепосочените решения, ДБГ ще напусне блока " излиза наяве от известие на партията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР