Двете представителки на американската администрация отговаряха на журналистически въпроси след

...
Двете представителки на американската администрация отговаряха на журналистически въпроси след
Коментари Харесай

Служители от кабинета ”Байдън”: САЩ ще помага на България в опита й за енергийна независимост

Двете представителки на американската администрация отговаряха на журналистически въпроси след срещите си в Брюксел, които бяха продължение на диалозите сред блока и Съединени американски щати по тематиката за общите търговски ползи.

 

По думите на Даян Фарел, Съединени американски щати са помогнали на страната ни във времето, в което „ Газпром износ ” спря доставките на природен газ до страната ни, като са свързали родното държавно управление с производители на суровината в Съединени американски щати. Предстоят още планове.  

„ Искам да отбележа, че работим с България във връзка с нуклеарната сила, по диверсификацията на доставките на нуклеарно гориво и по евентуално създаване на нови реактори, с цел да ѝ помогнем с нейните енергийни доставки.

 

Всъщност, тъкмо преди Коронавирус рецесията, едно от последните ми пътувания беше до България, с цел да приказвам по тези въпроси с българското държавно управление. София е непосредствен другар на Вашингтон и ние работим, с цел да отговорим на нейните енергийни потребности във всички области "  , съобщи Газнър.

 

Представителите на американската администрация подчертаха пред NOVA NEWS, че Съединени американски щати остават отдадени на укрепването освен на енергийното партньорство, само че и на признаването на провокациите, пред които е изправена Европа като „ толкоз значим и приближен сътрудник на Съединени американски щати ”.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР