Двете най-големи строителни компании в Китай - Country Garden и

...
Двете най-големи строителни компании в Китай - Country Garden и
Коментари Харесай

Двете най-големи строителни компании в Китай са пред фалит?

Двете най-големи строителни компании в Китай - Country Garden и Evergrande - надали ще съумеят да избегнат неотдавнашен банкрут и огромна разпродажба на активите. Това оповестява Bloomberg, базирайки се на участници на пазара.

Крахът на (една от) тези компании може да настъпи още този месец. Крайният период за заплащане на купона в размер на 15,4 милиона $ по държавните доларови облигации на Country Garden настава през днешния ден, 18 октомври.

Мащабна разпродажба на активите на Evergrande се чака по-късно този месец след правосъдно съвещание. Фалитът на най-големите строителни компании в Китай може да утежни към този момент сериозната дългова рецесия на китайския пазар на недвижими парцели, предизвестяват специалисти.

Понастоящем Country Garden има облигации за 9,9 милиарда $. В същото време скъпите бумаги на компанията в този момент се търгуват на извънредно ниско равнище - към 4-6 цента. Това събитие демонстрира ниски упования за погашение на дълга и висока степен на допустимо несъблюдение.
 Китайският жилищен пазар отива към най-лошата рецесия до момента?
Китайският жилищен пазар отива към най-лошата рецесия до момента?

Проблемите на пазара на жилищни парцели ще се отразят отрицателно като цяло на потребителското доверие, което пък ще утежни спада в бранша

Потенциални просрочия по лихвени заплащания или безредно преструктуриране на компанията заплашват да вкарат жилищния бранш на Китай в още по-голямо разтърсване, в сравнение с през 2021 година - когато се случи първото несъблюдение на дълговите заплащания на Evergrande на китайския пазар на недвижими парцели, считат специалисти от бранша.

За подготовката на втория по величина китайски бизнесмен за възможен банкрут Bloomberg заяви още на 10 октомври. За да може да реализира едно от най-големите в страната преструктурирания на задължения, Country Garden нае консултанти.

От компанията тогава обявиха, че не са могли в точния момент да извършат заплащания към кредиторите на обща стойност 60 милиона $. Към средата на октомври общата задлъжнялост на компанията по облигационен дълг се прави оценка на 11 милиарда $.
 Затъналата в задължения Evergrande загуби $2,4 милиарда от цената си
Най-задлъжнелият строителен бизнесмен в света загуби $2,4 милиарда от цената си

Компанията, която е по-задлъжняла от цяла държава
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР