Двеста и петдесетте съдийки в Афганистан се страхуват за живота

...
Двеста и петдесетте съдийки в Афганистан се страхуват за живота
Коментари Харесай

Афганистански съдийки търсят спасение, преследвани от мъжете, които са пратили в затвора

Двеста и петдесетте съдийки в Афганистан се опасяват за живота си откакто мъжете, вкарани от тях в пандиза, бяха освободени от взелите властта талибани, с цел да ги преследват, предава Ройтерс.

Според съдии и деятели, работещи непрекъснато с цел да им оказват помощ, макар че някои съдийки са съумели да избягат през последните седмици, множеството са били изоставени и към момента се пробват да изоставен страната.

Бойците, които превзеха властта предишния месец до момента в който Съединени американски щати изтегляха войските си, не разрешиха на дамите да работят в множеството специалности по време на предходното им ръководство в страната преди 20 години. Те обявиха, че ще защитят правата на дамите, само че към момента не прецизират по какъв начин ще го създадат.

Жени, работещи в правосъдната система, към този момент станаха специфични цели за офанзиви. Две съдийки от Върховния съд бяха убити през януари.

Сега талибаните освобождават пандизчии по цялата страна, което " в действителност слага живота на съдийките в заплаха ", сподели високопоставена афганистанска съдийка, която е избягала в Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР