Двегодишното момченце, чиято майка - йеменка, води борба да получи

...
Двегодишното момченце, чиято майка - йеменка, води борба да получи
Коментари Харесай

Почина детето на жената от Йемен, преборила мигрантския указ на Тръмп

Двегодишното момченце, чиято майка - йеменка, води битка да получи достъп в страната, с цел да бъде в болничното заведение при умиращото си дете, беше заровено нощес, съобщи Асошиейтед прес.

Бащата Али Хасан изрази гнева си, че възбраната е разделила фамилията му. Малкият Абдула Хасан беше заровен след работа в джамията в град Лоудай.

Момчето умря в петък в детската болница "Бениоф " в Оукланд, където беше доведено от татко си Али Хасан през есента за лекуване на генетично мозъчно разстройство. Момченцето, което е американски жител като татко си, беше в терминална фаза на болестта си и беше сложено на изкуствено дишане.

Бащата Али Хасан е гражданин на Стоктън, щата Калифорния. Той и брачната половинка му Шайма Суилех се преместили в Египет, откакто през 2016 година се оженили в раздирания от война Йемен. Суилех не е американска гражданка и останала в Египет, борейки се да получи американска виза, откакто с декрет президентът Доналд Тръмп забрани достъп в Съединени американски щати на жители на Йемен и още четири преобладаващо мюсюлмански страни, на Северна Корея и Венецуела. Майката се опитвала да получи виза от 2017 година, тъй че фамилията да може да се реалокира в Съединени американски щати. Тя поела за първи път детето си в ръце в болничното заведение преди 10 дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР