Две заведения по южното Черноморие са затворени заради силен шум

...
Две заведения по южното Черноморие са затворени заради силен шум
Коментари Харесай

Силният шум затвори две големи дискотеки по морето


Две заведения по южното Черноморие са затворени поради мощен звук след 23.00 часа, заяви вицепремиерът Валери Симеонов. Едното се намира в курорта "Слънчев бряг ", другото е до Созопол.

"Всички почиващи имат право на мира от 23.00 до 7.00 часа. Въпреки многократни инспекции, някои заведения не престават да погазват разпоредбите, да нарушават редовно наредбите на РЗИ и да озвучават открити площи ", уточни вицепремиерът.

По думите му двете заведения неведнъж са нарушавали наредбите на Регионалната здравна ревизия. Първите инспекции са осъществени още на 8 юни. На 9 и на 11 юни представители на заведенията са подписали заповеди с наставления.

На 5 август, след голям брой сигнали, от РЗИ е направена нова инспекция и са открити мероприятия с по няколко хиляди души в откритите площи на плажа и пред двете заведения, оповестява "Фокус ".

Симеонов посочи, че е разпоредено заведенията да спрат звука, само че те отказали. Затова на 10 август са им връчени заповеди за прекратяване употребата на обектите.

Директорът на РЗИ-Бургас Георги Паздеров заяви, че все още са издадени 84 протоколи с наставления, 6 акта за административно нарушаване, 22 заповеди за прекъсване на озвучаване след 23.00 часа и 2 заповеди за прекъсване на активност.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР