Две волейболистки от националния отбор на България попаднаха в Топ

...
Две волейболистки от националния отбор на България попаднаха в Топ
Коментари Харесай

Две националки в Топ 10 на индивидуалните класации в Лигата на нациите

Две волейболистки от националния тим на България попаднаха в Топ 10 на самостоятелните ранглисти след изиграването на всички мачове от първата седмица в Лигата на нациите.

Мира Тодорова е на 3-о място измежду най-хубавите централни блокировачки в най-комерсиалната волейболна конкуренция. 25-годишната Тодорова има 10 сполучливи блока или приблизително по 0.83 на гейм . Пред нея са само туркинята Кюбра Джалискан с 11 блока (1.10 приблизително на гейм) и доминиканката Кандида Перес с 12 блока (1.00 приблизително на гейм).

Либерото на България Жана Тодорова пък е 3-а в класацията за най-хубав бранител. 22-годишното българско либеро има 32 съвършени спасявания в отбрана или приблизително по 2.67 на гейм. Пред Жана Тодорова са единствено италианката Беатриче Парокиале също с 32 спасявания, само че приблизително по 2.91 на гейм, и сръбкинята Теодора Пушич с 29 спасявания и приблизително по 2.90.

Нито една друга българка няма в Топ 10 на останалите самостоятелни ранглиста след изиграването на първите 4 шампионата от Лигата на нациите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР