Две ветроходни регати за килови яхти с участието на екипажи

...
Две ветроходни регати за килови яхти с участието на екипажи
Коментари Харесай

Две международни ветроходни регати за килови яхти ще се проведат във Варна

Две ветроходни регати за килови яхти с присъединяване на екипажи от страни от Черноморския район ще се проведат във Варна при започване на лятото на 2019 година Те ще добавят богатата спортна стратегия на града в годината, в която Варна е Европейски град на спорта.

VI интернационална ветроходна регата „ Варна Ченъл къп 2019 ”, проведена от Община Варна и яхт клуб „ Бавария яхтс ”, ще открие началото на дейния спортен сезон с атрактивни гонки в канала море - езеро и ще събере яхти от България, Румъния, Украйна и Турция. Събитието ще се организира в дните към 24-ти май – Ден на българската култура и просвета и славянската книжовност.

Месец по-късно Варна ще одобри участниците в набиращото известност ветроходно съревнование International Black sea championship. На 17-ти и 18-ти юни жителите и гостите на града ще имат опция да се насладят на майсторската конкуренция сред екипажи от черноморските страни. Варна е етапен град от регатата, проведена от Istanbul Offshore Racing Club, Odessa Racing Yacht Club, Black Sea Sailing Association–Romania, Морски клуб Балчик, яхт клуб Бавария яхтс Варна под патронажа на ветроходната федерация на Турция (Turkish Sailing Federation), изясни Лъчезар Братоев от яхт клуб Бавария яхтс Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР