Две трети от търговските организации в Швеция смятат, че наличните

...
Две трети от търговските организации в Швеция смятат, че наличните
Коментари Харесай

Шведите могат да живеят без налични пари към 2030-а

Две трети от комерсиалните организации в Швеция считат, че наличните пари ще излязат от послание в страната до 2030 година.

Това написа шведският вестник SvD, базирайки се на отчет на Кралския софтуерен институт (Kungliga Tekniska Högskolan, KTH).

По мнението на един от създателите на отчета, теоретичен помощник на института, Niklas Arvidsson, шведите в най-голяма степен, спрямо други страни, се доверяват на банковата система.

Сега този развой протича доста бързо, показва той. За банките работата с налични пари значи единствено разноски, по тази причина те ще останат да съществуват до момента в който към тях има интерес от потребителите и комерсиалните компании.

Към сегашния миг безналичните заплащания в страната заемат 80 на 100 от всички разчетни интервенции, като наклонността към тяхното увеличение остават продължава.

През ноември 2016 година вестник The Wall Street Journal писа, че Централната банка на Швеция (Riksbank) разисква опцията да пусне национална цифрова валута, поради това, че жителите на страната все по-малко употребяват обичайните банкноти и монети, напомня lenta.ru.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР