Две специализирани полицейски операции са проведени през последното денонощие от

...
Две специализирани полицейски операции са проведени през последното денонощие от
Коментари Харесай

30 шофьори без обезопасителен колан и общо 10 без книжки - заловени при полицейска акция в Пловдив

Две профилирани полицейски интервенции са извършени през последното денонощие от чиновници на бранш Специализирани полицейски сили на територията на Пловдив. Действията са част от дейните ограничения на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи за запазване на публичния ред и сигурност на придвижването. Вчера (11.10.19 г.), за времето от 14:00 ч. до 22:00 ч., е сбъднат засилен пътен надзор в града под тепетата. Общо са тествани 291 лица и 151 моторни транспортни средства. Констатирани са 120 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, за които е взето административно отношение.
Над 30 са случаите на водачи неползвали предпазен колан в автомобила. Двама мотористи пък са били без каски. Установени са шест моторни транспортни средства с техническа нередовност, четири - с прекъсната регистрация и едно - с променена структура. Един пийнал е хванат зад кормилото, шестима - с отнети книжки поради неплатени санкции, а други четирима са неправоспособни. Седем души са пипани да приказват по мобилен телефон, до момента в който карат, а 14 са нямали постоянни пътни документи.
Втората акции е стартирала след 22:30 ч. нощес и е завършила в 01:00 ч. през днешния ден. Акцентът при нея е подложен върху съблюдаване на законовите разпореждания в заведения. Проверки са осъществени в две нощни заведения - на бул. " Дунав " и на улица " Капитан Райчо ". Общата равносметка във втората акция е повече от 280 тествани лица и 18 моторни транспортни средства. Съставени са четири акта и протокол по Закона за здравето, като не се показват съответните нарушавания. По 10 фиша са издадени и при ЗБЛД и по общинската разпоредба, както и два по Закона за придвижване по пътищата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР