Две снимки от влакове възмутиха пътници и граждани. Кадрите са

...
Две снимки от влакове възмутиха пътници и граждани. Кадрите са
Коментари Харесай

Фасове и грозни надписи във влакове в Пловдивско, кой е виновен?

Две фотоси от влакове възмутиха пасажери и жители. Кадрите са снимани в мотриси, обслужващи линии в Пловдивско, а след това се озовават в обществената мрежа Фейсбук, където предизвикат разпалена полемика, написа. Кой е отговорен, че не пазим? Защо някои мърсят това, което е предопределено за общо прилагане, закупено и поддържано с обществен запас? На тези въпроси търсят отговор жители, предизвикани от показаната панорама.
Прочетете още
Мъж и момиче разгласяват в мрежата фотоси от две обособени обстановки, от два обособени влака. В едната обстановка жител е станал очевидец на безопразно надрасканата стена на мотриса. До мястото към прозореца с нерешителен почерк, само че с маркер са изписани ругатни на футболна тема, припомнящи едно от дербитата в града.

" Това е срамно! ", отбелязва Николай А., визирайки нелепата панорама. За броени часове обявата събира десетки реакции и мнения. За някои жители постъпката е просто детинска беля, интервал - който ще премине. За това и са умерени в позициите си.  За други обаче сходни гледки са белег за липса на образование, на просвета. Деяни, загрозяващо средата на живот на обществото.

" Очаквам в този момент, някой да попита къде е страната. Държавата ли би трябвало да ви възпитава децата и да им чисти свинщините?, написа жител.

" Детска история. Учат се от по-големите със спрейовете. Целият град е гето от тия драсканици ", счита Росен Г.

" Очевидно са деца! Кажи ми, че като дребен на никое място не си драскал. Пак от мухата -  слон вършим! ", отбелязва Борис М.

" Не е отговорна страната... Не е отговорен учителят... Това е възпитанието вкъщи ", коментира Павлин И.

Само след часове в мрежата е споделена и другата панорама от трен, будеща отвращение и гневни реакции. Момиче споделя " картината ", на която твърди, че се е натъкнала в мотриса, обслужваща линията Пловдив - Асеновград. На фрагментите, публикувани от Тами П., се виждат нахвърлени сред седалките кенчета, че даже и фасове по пода.
" Какво е това? Голяма бедност във влака Пловдив-Асеновград. Фасове,кенчета и разлети енергийни питиета. Обърнете внимание! Хората пътуват в кочина. Това е влака в 19:40 ", твърди Тами П.
Грозната панорама още веднъж буди въпроси. Защо пасажери, употребяващи услугите на железниците, отхвърлят да пазят непорочност? За доста влаковете са наличен способ за предвижване, само че все пак случки на безхаберие не липсват.
" Кой е задължен да ви чисти боклука? Не хвърляйте, пазете непорочност,възпитавайте децата си както би трябвало и на всички места ще е чисто! ", написа Васил Н.  " Всичко опира до образование и просвета. Същото се случва и с боклука в града. Омръзна ми да Ви виждам простотията. То не са гуми, матраци, прозорци, шкафове, хладилници, дограми, строителство и клони от асми,плод.дръвчета и други. Цялата просвета ни е такава. Така че не се чудете за какво е по този начин по гарите, влаковете,спирките и алеите по парковете ", отбелязва Влашко Х. Снимки: Тами П., Николай А.    
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР