Две схеми за издаване на фалшиви сертификати разкри пловдивската полиция.

...
Две схеми за издаване на фалшиви сертификати разкри пловдивската полиция.
Коментари Харесай

Разкриха схеми за издаване на фалшиви сертификати в Пловдивско

Две схеми за издаване на подправени документи разкри пловдивската полиция. Документите са издавани в МБАЛ Асеновград и в медицински център в град Раковски. Задържани са четири лица.

" Наблюдавани са 2 досъдебни производства за документни закононарушения и лъжливо документиране. Направихме претърсвания и изземвания в медицински център в град Раковски и в град Асеновград за издаване на зелени документи на лица, които не са имунизирани. Установено е, че 200 лица са били в чужбина все още, когато са издавани тези документи в Асеновград, а за Раковски към 50 лица. Има 4-ма арестувани - трима са лекари, един е ортодонт ", съобщи Чавдар Грошев - областен прокурор в Пловдив, представен от Българска национална телевизия.

Става въпрос за интервал от време към 2 месеца. Тепърва ще се открива дали тези лица са употребявали тези документи и дали има съпричастност на други лица. Сумата е от 200 до към 400 лв. на документ.

Разследва се дали става въпрос за проведена незаконна група. Не открита съпричастност от народен представител към действието. В Асеновград е арестувано едното от лицата, другите трима в Раковски. Сертификатите са предопределени за българи, трябвайки им по тази причина да отидат в чужбина. Иззети са над 20000 попълнени заявления с автограф и персонални данни. Към момента не са повдигнати обвинявания.

Много от лицата, които са се снабдили със документ, са употребявали медиатори от разнообразни пластове на популацията, в това число медицински лица, добави Славчо Алексиев, отдел Икономическа полиция в Министерство на вътрешните работи Пловдив.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР