Две сергии на Четвъртък пазара, детски център, автосервиз и магазин

...
Две сергии на Четвъртък пазара, детски център, автосервиз и магазин
Коментари Харесай

Двама търговци на Четвъртък пазара горят заради касов бон

Две сергии на Четвъртък пазара, детски център, автосервиз и магазин за плод-зеленчук са новите търговски обекти в Пловдив, които подлежат на запечатване от Търговско дружество на Национална агенция за приходите - Пловдив.

За неиздаване на касови бележки са " изгорели " двама търговци на Четвъртък пазара. Това са " Христакиев ЗД " ЕООД с едноличен притежател Здравко Христакиев и " Салиентис - Иван Шандански " Едноличен търговец. Двамата са продали стока на данъчни, които се показали на клиенти, само че не получили касов бон.

По силата на Търговския закон земеделските производители са длъжни да издават касови бележки, щом оферират плодове и зеленчуци на пазари и борси. При акцията е заловен в същото нарушаване и продавач в магазин за плод-зеленчук на ул. " Братя Бъкстон ". Обектът се стопанисва от компания " МВМ 2015 " ЕООД с едноличен притежател Маргарита Меретева.

Детски център " Слънчеви деца " на ул. " Свети Климент " 2А също ще бъде затворен поради неиздаване на касови бележки. Сигнал за това са подали жители, който се удостоверил и при инспекция на данъчните. Центърът, който предлага целодневна, полудневна и почасова грижа за деца от 1,5 до 6 година, както и занималня за възпитаници от 1-ви до 4-ти клас, е регистриран на името на 75-годишната Николина Узунова.

Заради данъчни нарушавания ще бъде затворен и автосервизът на " Ем Ойл " ЕООД. Той се намира на бул. " Никола Вапцаров " 91 А с едноличен притежател Владимир Димитров. Заради неплатени налози същият е влизал на два пъти в черния лист на Национална агенция за приходите. През 2014 и 2016 година е имал два запора от приходната организация, които са били вдигнати след издължаване на Димитров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР