Две села в Русия бяха евакуирани днес, след като избухна

...
Две села в Русия бяха евакуирани днес, след като избухна
Коментари Харесай

В Русия избухна склад за боеприпаси до границата с Украйна

Две села в Русия бяха евакуирани през днешния ден, откакто избухна пожар в склад за муниции, ситуиран до границата с Украйна, оповестиха локалните управляващи. Украинската организация Униан заяви, че в склада, намиращ се в Белгородска област избухват иксплозии.

Пожарът идва дни след детонациите във военна база и склад за муниции в Крим - анексирания от Москва украински полуостров, които Русия назова " бойкот " от страна на Киев.

" Депо за муниции се възпламени покрай село Тимоново ", на по-малко от 50 км от украинската граница в Белгородска област, се споделя в изказване на губернатора на региона Вячеслав Гладков.

Не се оповестява за жертви, само че жителите на Тимоново и близкото село Солоти са " преместени на безвредно разстояние ", сподели той и добави, че управляващите проверяват повода за пожара.

Видеоклип, оповестен в обществените медии, демонстрира голямо огнено кълбо, което издига дирек черен пушек.

На друго видео се виждат няколко детонации в бърза поредност в далечината.

По-рано този месец бомба избухна покрай военното летище Саки в Крим, убивайки един човек и ранявайки няколко други.

Няколко дни по-късно гърмежи избухнаха в различен склад за муниции в Крим.

Във втория случай Москва извънредно призна, че е имало акт на " бойкот ".

От началото на войната в Украйна в края на февруари Москва неведнъж упреква украинските сили, че правят удари на нейна територия, изключително в Белгородската област.

Миналия месец ракети паднаха в провинциалната столица Белгород, при което съгласно локалните управляващи са починали минимум четирима цивилни.

По-рано този месец Гладков упрекна Украйна, че е направила нахлуване против склад за гориво в Белгород с два хеликоптера./БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР