Две седмици след началото на детската ваксинация срещу Covid-19, Испания

...
Две седмици след началото на детската ваксинация срещу Covid-19, Испания
Коментари Харесай

863 774 деца в Испания вече са ваксинирани с първа доза

Две седмици след началото на детската имунизация против Covid-19, Испания към този момент е приложила първа доза на 28,5% от децата на възраст сред 5 и 11 година, оповестява кореспондентът на БНР.

Това е в пъти повече от имунизираните деца във Франция, както и от Германия и Италия, където те са надлежно 6.7 % и 6.36 на 100.

863 774 деца на възраст сред пет и единадесет години са имунизирани с първа доза, демонстрират данните на испанското Министерство на здравеопазването. Това на процедура значи, че родителите на всяко четвърто дете са дали единодушието си то да бъде имунизирано. 3 300 000 са децата в тази възрастова група, като 35% от живеещите в Астурия, Галисия, Естремадура и Кантабрия към този момент са получили първата си доза, а в Каталуния и Балеарските острови към момента не са достигнали прага от 20%.

Целта на държавното управление е да имунизира 70% от децата с първа доза до 7 февруари поради бързото разпространяване на омикрон разновидността. Единствените опасения са, че учебните ваканции могат да забавят темпото, защото в някой от районите имунизациите се слагат в учебните заведения.

По протокол втората доза се ползва 8 седмици след първата. Затова упованията са цялостната имунизация да завърши до 18 април. Наблюденията демонстрират, че досега няма съществени нежелани реакции при слагането на първата доза на децата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР