Две седмици, след като САЩ наложиха санкции на руската компания

...
Две седмици, след като САЩ наложиха санкции на руската компания
Коментари Харесай

Как да разсипеш олигарх

Две седмици, откакто Съединени американски щати постановиха наказания на съветската компания Ruѕаl, служащите в нея към този момент започнаха да се тормозят дали ще получат заплати. В момента 60 000 служащи разчитат на съветския президент да сапси предприятието на Олег Дерипаска, написа Мъни.бг

Дерипаска е най-големият алуминиев магнат в Русия. В момента обаче няма проект за спасяването на предприятието му, а скоро то може да свърши парите.

Според Глеб Пвловски, който беше консултант на Путин през първите му два мандата, сега се изготвя проект, само че той се бави, заради сложността към глобите на Съединени американски щати.Rusal прави бизнес вложения от Москва до Урал, тъй че политически е невероятно Путин да остави предприятието да банкрутира. В същото време Дерипаска има ферми, предприятия, районни летища и фабрика за коли, което го прави шеф на 150 000 души.

Според Сава Смолиянов, който е пълководец от ВСЅ Glоbаl Маrkеtѕ, глобите на Тръмп против Дерипаска ще санкционират и елементарните хора в района.

В момента помощта от Кремъл е сложна, защото глобите вършат фирмите на Дерипаска недостъпни за всеки, който има връзки със западните банки. В момента даже най-големите съветски държавни компании са възпрепятствани да работят с Дерипаска, като съществува разновидността той просто да се отдръпна от председателския пост, само че подобен към момента не е обсъждан.

Някои алуминиеви предприятия към този момент може да затворят, в случай че не получат достъп до задгранични първични материали, а това може да засегне цели райони, които са безусловно подвластни от тях.

Руската страна към този момент оказа помощ за спасяването на фабриката в Надвойци, само че работи по повсеместен проект.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР