Две седмици след като Израел и Хамас прекратиха временното примирие,

...
Две седмици след като Израел и Хамас прекратиха временното примирие,
Коментари Харесай

Израел твърди, че са открили най-голямата система от тунели в Газа

Две седмици откакто Израел и Хамас прекратиха краткотрайното помирение, воюващите страни са подготвени за ново прекъсване на огъня и замяна на още заложници, съгласно източници на „ Ройтерс “ в Египет. Засега ударите продължават и съгласно здравните управляващи в Газа, следени от групировката, при израелско нахлуване в бежанския лагер „ Джабалия “ са починали минимум 90 души.

Сирийските управляващи оповестиха за ракетни офанзиви от Израел покрай Дамаск, а от еврейската страна настояват, че са намерили най-голямата система от тунели на Хамас при един от граничните пунктове с линията Газа.

 
Открихме повече от 4 километра под земята маршрут. Това е водещ план на Хамас, който доближава дълбочина от 50 метра. В тунелите намерихме доста оръжия.
Даниел Хагари, представител на израелските сили

 

Американският министър на защитата е на ново посещаване в Близкия изток и се чака да разгласи коалиция за отбрана на комерсиалните кораби в Червено море след зачестилите офанзиви на йеменските хути. В нея евентуално ще вземат участие и арабски страни. Преди месец бунтовниците плениха плавателния съд Galaxy Leader, в чийто екипаж има и двама българи. Към момента корабът към момента е под техен надзор.

Заради заканите компании за транспорт на товари по вода, в това число от Германия, Дания, Италия и Франция, отклониха корабите си, тъй че да не минават през Червено море.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР